Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΚΡΑΣΑΤΑ


Για όσους θέλουν να αποφύγουν τα απλά τηγανιτά καλαμάρια... φρέσκια ντοματούλα, μυρωδάτος μαϊντανός και σβήσιμο με καλό κόκκινο κρασί θα κάνουν το πιάτο ακαταμάχητο! 
 Εύκολη 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 2 πιπεριές κομμένες σε ροδέλες
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • από:tlife.gr

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1
    Βάλε σε ένα βαθύ σκεύος λάδι να κάψει και τσιγάρισε το κρεμμύδι να γυαλίσει
  • 2
    Πρόσθεσε και τα καλαμαράκια και σοτάρισε για μερικά λεπτά να πάρουν χρώμα
  • 3
    Σβήσε το φαγητό σου με το κρασί και άφησε το αλκοόλ να εξατμιστεί καλά
  • 4
    Συνέχισε με τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια, τις πιπεριές, το μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλατοπιπέρωσε
  • 5
    Σκέπασε το σκεύος και άφησε το φαγητό να σιγοβράσει και να δέσει η σάλτσα του
  • 6
    Σέρβιρε ζεστό σκέτο ή με ρύζι
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου