Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


Ένα ωραίο πιάτο, κλασική συνταγή της Σαρακοστής... τρυφεροί γίγαντες με λαχανικά στο φούρνο που δένουν και γίνονται γλυκισμα. 
 Μέτρια 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 200 γρ.φασόλια γίγαντες
  • 2 κρεμμύδια μέτρια ξερά
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 μέτρια καρότα
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • από:tlife.gr

Τρόπος μαγειρέματος


  • 1
    Βάλε τους γίγαντες σε κρύο νερό να μουλιάσουν από βραδύς
  • 2
    Στράγγιξε καλά και βράσε σε κατσαρόλα με χαμηλή φωτιά. Καλό είναι να ξαφρίζεις με μια τρυπητή κουτάλα τον αφρό στην επιφάνειά του
  • 3
    Στη συνέχεια πρόσθεσε το ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο και άφησε τα φασόλια να βράσουν για 30 λεπτά τουλάχιστον και να μαλακώσουν
  • 4
    Σούρωσε τους γίγαντες, κρατώντας το νερό για τη συνέχεια
  • 5
    Καθάρισε και πλύνε και τα υπόλοιπα λαχανικά σου. Ψιλόκοψέ τα και σόταρε σε τηγάνι με ελαιόλαδο να πάρουν χρώμα
  • 6
    Συμπλήρωσε και τους γίγαντες και συνέχισε το σοτάρισμα
  • 7
    Γύρισε όλα τα λαχανικά σε ταψί μαζί με λίγο νερό από τα βρασμένα φασόλια, τα ντοματάκια και φρέσκο ελαιόλαδο
  • 8
    Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180oC για 45 λεπτά περίπου
  • Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου