Τρόπος μαγειρέματος
1
Σε μια κατσαρόλα βάλε το ξίδι με το νερό να βράσουν μαζί με το αλάτι και τη ζάχαρη
2
Βάλε το πιπέρι, τη δάφνη, το μαραθόσπορο, το κρεμμύδι σε χοντρά κομμάτια, το δενδρολίβανο, το θυμάρι, το κύμινο, τη δάφνη και το σκόρδο σε ένα μεγάλο γυάλινο αποστειρωμένο βάζο που κλείνει αεροστεγώς
3
Σκέπασε τα υλικά που θα δώσουν άρωμα στο τουρσί σου με 3-4 μεγάλα φύλλα λάχανο
4
Καθάρισε τα λαχανικά σου - μελιτζάνες, κολοκυθάκια, καρότα, μανιτάρια, κουνουπίδι, σέλερι κτλ - κόψε σε κομματάκια και πρόσθεσέ τα στο βάζο πιέζοντας καλά να μην αφήνεις αέρα μεταξύ τους
5
Αφού βεβαιωθείς πως το νερό με το ξίδι έχει κάψει καλά και έχουν λιώσει η ζάχαρη με το αλάτι, περίχυσε με αυτό τα λαχανικά σου, να τα σκεπάσεις
6
Πριν κλείσεις καλά το βάζο, ρίξε λίγο ελαιόλαδο στην επιφάνεια και σφράγισε
7
Πάρε το βάζο όπως είναι και βύθισε μέσα σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό που καίει (αλλά δεν κοχλάζει). Άφησε εκεί δέκα λεπτά και στη συνέχεια φύλαξε το βάζο στην άκρη
8
Με αυτό τον τρόπο μπορείς να καταναλώσεις το τουρσί την επόμενη κιόλας ημέρα. Αν το ανοίξεις συντήρησε στο ψυγείο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου