Το κάτι διαφορετικό! Συνταγή για μακαρονάδα με κοτόπουλο & μυρωδικά
Τόσες μέρες με κρέας… βαρέθηκες! Τι θα έλεγες, λοιπόν, για μία ενισχυμένη με κοτόπουλο μακαρονάδα; Λαχταριστή και κάπως διαφορετική, αφού τα μυρωδικά σε αυτή τη συνταγή έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, ετοιμάσου να γλείψεις μέχρι και το πιάτο!
Υλικά
- 1 μπούτι κοτόπουλου
- 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 4-5 σκελίδες σκόρδο σε κομματάκια
- Μπαχαρικά: πιπέρι, μπαχάρι, μοσχοκάρυδο
- Μυρωδικά: βασιλικό, ρίγανη, μαϊντανό, 1-2 φυλλαράκια δάφνη
- 1 σφηνάκι ούζο
- Αλάτι & ζάχαρη
- 1-2 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
- 1 συσκευασία σπαγγέτι
- Κεφαλοτύρι για το σερβίρισμα
Διαδικασία
Βράζουμε το κοτόπουλο στη χύτρα για 7-10 λεπτά περίπου με λίγο νερό για να πάρουμε το ζωμό του. Συγχρόνως έχουμε βάλει νερό με αλάτι στην κατσαρόλα για να βράσουμε τα ζυμαρικά.
Μόλις το κοτόπουλο ψιλοβράσει , το βγάζουμε σε ένα πιάτο και κρατάμε το ζωμό του. Το κόβουμε σε μπουκίτσες. Παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις αυτό κάψει τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές τα κομμάτια κοτόπουλου. Μόλις ροδίσουν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα σκόρδα.
Μόλις ξανθύνουν, ρίχνουμε 1 κουτάλα από το ζωμό και περιμένουμε να το πιει. Προσθέτουμε ξανά μια κουτάλα με ζωμό και λίγο πριν το πιει όλο του ζουμί, χύνουμε το ούζο και περιμένουμε να ξεθυμάνει. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα,1-2 κουταλιές κέτσαπ, λίγη ζάχαρη, αλάτι , τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά.
Αφήνουμε να μαγειρευτεί σε μεσαία φωτιά για ένα δεκάλεπτο περίπου. Όταν έχουν βράσει τα μακαρόνια και τα έχουμε στραγγίξει, τα προσθέτουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε συνεχώς! Σερβίρουμε με κεφαλοτύρι.
από:kool news
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου