Τρίτη 28 Απριλίου 2015

Χειροποίητο & μοναδικό! Συνταγή για γλυκό του κουταλιού μήλο

Gliko-Koutaliou-Milo-750
Από τα πιο αγαπημένα φρούτα, τα μήλα τρώγονται με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους. Όταν, όμως, γίνονται γλυκό του κουταλιού τα αρώματα και η γεύση τους… σε απογειώνουν! Τι λες… θα το δοκιμάσεις;
Υλικά
  • 14 μήλα (1500 γραμμ. καθαρισμένα)
  • 1300 γραμμ. ζάχαρη
  • 5 κούπες νερό
  • 7-8 γαρύφαλλα
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Χυμό από 3 λεμόνια
  • Φλούδα από 1 λεμόνι
 Διαδικασία
Πλένουμε πολύ καλά τα μήλα. Σε ένα μπολ ρίχνουμε νερό, (υπολογίζουμε να τα σκεπάζει) και το χυμό από τα δύο λεμόνια.  Παίρνουμε ένα-ένα μήλο και αφαιρούμε με το ειδικό εργαλείο τα κουκούτσια του.  Έπειτα τα ξεφλουδίζουμε με το εργαλείο καθαρισμού της πατάτας (ή ένα κοφτερό μαχαιράκι), φροντίζοντας να μην αφήσουμε γωνίες. Τα κόβουμε στη μέση και τα ρίχνουμε στο μπολ με το νερό και το λεμόνι.
Όταν τα καθαρίσουμε όλα, βάζουμε σε μια κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και τα βράζουμε για 5'. Έπειτα, ξεπλένουμε καλά τα μήλα, τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με ένα πιάτο.  Μόλις αρχίσει πάλι ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, (προσοχή γιατί φουσκώνει), ξαφρίζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν για άλλα 5'. Αποσύρουμε το γλυκό από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο με το πιάτο, για 20-24 ώρες.
Την επόμενη μέρα, αφαιρούμε το πιάτο, ρίχνουμε τη φλούδα και το χυμό του λεμονιού και ξαναβράζουμε το γλυκό μας μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου 10' - 15'. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει λίγο και το βάζουμε σε γυάλινα, ζεστά, αποστειρωμένα βάζα.

από:kool news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου