Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

ΜΥΔΙΑ ΑΧΝΙΣΤΑ ΜΕ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ





Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Υλικά για 6 άτομα:
1 1⁄2 κιλό μύδια με το κέλυφός τους
1 πιπεριά πράσινη
1 κρεμμύδι
1 πράσο
2 σκελίδες σκόρδο
1⁄2 ματσάκι μαϊντανός
1 φλ. λευκό κρασί
χυμός από 2 λεμόνια
μια πρέζα μπούκοβο
1⁄2 φλ. ελαιόλαδο
λίγο αλάτι

Εκτέλεση:
Ξύνουμε τα μύδια με ένα μαχαιράκι, κόβουμε τα «μουστάκια» τους και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Σε βαθύ τηγάνι, αχνίζουμε σε δυνατή φωτιά την πιπεριά και το κρεμμύδι, κομμένα σε κυβάκια, το πράσο σε λεπτές ροδέλες και το σκόρδο σε φετάκια, μαζί με το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε το εσωτερικό μιας γάστρας με λαδόκολα και βάζουμε μέσα τα
μύδια. Απλώνουμε από πάνω το μείγμα του τηγανιού και περιχύνουμε τα μύδια με τον χυμό από το λεμόνι με το κρασί, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και μπούκοβο και κλείνουμε τη λαδόκολλα. Βάζουμε τη γάστρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς στον αέρα χωρίς το καπάκι και αφήνουμε τα μύδια να αχνιστούν για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρουμε τα μύδια αμέσως σε βαθιά πιατέλα μαζί με το ζουμί τους, πασπαλισμένα με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

από:κρις κρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου