Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Ριζότο με γαρίδες μαζί με Κρις Κρις Σταρένιο


Υλικά:
- 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
- 250 γρ. ρύζι αρμπόριο ή καρολίνα
- 2 φρέσκους ζωμούς λαχανικών ή 2 κυβάκια
- 1 λίτρο νερό
- 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/4 φλιτζ.ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
- 2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
- 3 κ.σ. βούτυρο
- 6 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:
Βράζουμε τις γαρίδες μέσα στο νερό με το ζωμό λαχανικών για 12'. Στραγγίζουμε τις γαρίδες χωρίς να πετάξουμε το ζωμό. Σε μια 2η κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μόλις το κρεμμύδι γίνει ελαφρά διάφανο, ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε για 1' ακόμα μέχρι να καβουρδιστεί. Σβήνουμε με το κρασί και ξεκινάμε να ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα, χαμηλώνοντας τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό. Μόλις απορροφηθεί το κρασί, ξεκινάμε να ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζωμό και ανακατεύουμε συχνά για να τον απορροφά το ρύζι μας. Θα δείτε μετά από μερικές δόσεις πως θα αρχίσει με το άμυλο του ρυζιού το φαγητό μας να δένει. Μόλις έχει σχεδόν γίνει, δηλαδή έχουμε ρίξει περίπου όλο το ζωμό και δοκιμάζοντας το ρύζι να είναι ελαφρά al dente, ρίχνετε τη ντομάτα και ανακατεύετε. Μετά από 1-2 λεπτά προσθέτετε και τις γαρίδες και συνεχίζετε το ανακάτεμα. Τέλος, ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά για να γίνει κρεμώδες. Συνοδεύουμε το risotto μας με Κρις Κρις Σταρένιο και.. καλή σας όρεξη!



από:κρις κρις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου