Κέικ μπανάνας με γλάσο κρέμας τυριού
Προβληματίζεστε με τις 3 μπανάνες που έχουν μείνει στο μπολ (αρχίζοντας να ωριμάζουν επικίνδυνα); Πολύ απλά πάρτε τις και βάλτε τις στο μείγμα του κέικ σας. Καλό; Και το αποτέλεσμα ακόμη καλύτερο…
Η κρέμα τυριού στο γλάσο πηγαίνει πολύ στα κέικ και μάλιστα σε κέικ με φρούτα. Την αραιώνουμε με γάλα για να πάρει την σωστή υφή το γλάσο μας. Οι πινελιές βανίλιας και κανέλας στο γλάσο ολοκληρώνουν τέλεια το γλυκό.
Κέικ μπανάνας με γλάσο κρέμας τυριού. Μοναδικό…
Υλικά:
- 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1/3 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακό
- 1 1/4 φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 μεγάλα αυγά
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1 1/4 φλιτζάνι πουρέ από ώριμες μπανάνες (περίπου 3 μεσαίες)
- 1 φλιτζάνι sour cream
- 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια (προαιρετικό)
Για γλάσο:
- 95γρ. τυρί κρέμα, μαλακό
- 1 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα σε σκόνη
- 2-4 κουταλάκια του γλυκού γάλα
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά μαζί το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι για 20 δευτερόλεπτα, το αφήνουμε στην άκρη.
- Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Ανακατεύουμε μέσα τα αυγά, ένα κάθε φορά, προσθέτοντας και τη βανίλια με το δεύτερο αυγό. Ανακατεύουμε μέσα και τη λιωμένη μπανάνα. Ανακατεύουμε μέσα και το μισό μείγμα αλευριού, στη συνέχεια, ανακατεύουμε μέσα και την sour cream. Ανακατεύουμε μέσα και υπόλοιπο 1/2 μείγμα αλευριού μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
- Ψεκάζουμε (ή βουτυρώνουμε) μία στρογγυλή φόρμα για κέικ με σπρέι αντικολλητικό στη συνέχεια πασπαλίζουμε με αλεύρι, τινάζοντας αυτό που περισσεύει. Χύνουμε το μείγμα στην έτοιμη φόρμα, απλώνοντας το σε ένα στρώμα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή όταν το τρυπάμε στο κέντρο με αυτήν, περίπου 40 – 55 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην φόρμα για 5 λεπτά έπειτα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε μία σχάρα για να κρυώσει εντελώς. Αφού κρυώσει απλώνουμε στην κορυφή το γλάσο και πασπαλίζουμε με καρύδια. Το αποθηκεύουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο.
Για το γλάσο:
Στο μπολ του μίξερ, χτυπάμε μαζί το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια και την κανέλα. Προσθέτουμε αρκετό γάλα, 1 κουταλάκι του γλυκού την φορά, για να έχουμε την επιθυμητή σύσταση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου