Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Τάκος με αυγά, μπέικον, πατάτες και καυτερή σάλτσα ντομάτας

Τάκος με αυγά, μπέικον, πατάτες και καυτερή σάλτσα ντομάτας
Αγαπώ την μεξικάνικη κουζίνα. Θυμίζει πολύ την μεσογειακή, είναι γεμάτη ζωηρά χρώματα και είναι πολύ απλή. Εδώ ουσιαστικά έχουμε ένα αγγλικό πρωινό μέσα σε μία τορτίγια. Έτσι απλά και μαζί με την κλασσική καυτερή μεξικάνικη σάλτσα ντομάτας γίνεται ένα μεξικάνικό γεύμα πλούσιο σε γεύση.
Νομίζω ότι η εικόνα μιλάει από μόνη της. Δεν γίνεται να αντισταθείς στην εικόνα ενός λαχταριστού τάκος με την γέμιση να ξεχειλίζει.
Τάκος με αυγά, μπέικον, πατάτες και καυτερή σάλτσα ντομάτας. Μήπως να φέρεται σιγά-σιγά το Μεξικό στην κουζίνα σας;
Υλικά:
  • 450γρ. πατάτες (περίπου 3 μεσαίες)
  • 1 3/4 φλιτζάνι μαγειρεμένα φασόλια, σπιτικά ή έτοιμα
  • 230γρ. μπέικον, μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο και 2 1/2 κουταλιά σούπας από το λίπος τους
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 1/3 φλιτζανιού γάλα
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 1/4 φλιτζανιού τριμμένο τυρί τσένταρ
  • 8 τορτίγιες αλευριού, ζεσταμένες
  • καυτερή σάλτσα ντομάτας (παρακάτω η συνταγή)
Τάκος με αυγά, μπέικον, πατάτες και καυτερή σάλτσα ντομάτας
Εκτέλεση:
  1. Τρίβουμε και πλένουμε τις πατάτες. Τρυπάμε την κάθε μία με ένα πιρούνι δύο φορές. Τις ψήνουμε στον φούρνο στους 200°C για 38 λεπτά. Τις βγάζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν για λίγο, στη συνέχεια, τις βάζουμε στο ψυγείο για να κρυώσουν εντελώς. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες αν θέλουμε, ​​στη συνέχεια τις κόβουμε σε 1 εκατοστού κύβους.
  2. Ζεσταίνουμε το λίπος από το μπέικον σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι και το πιπέρι και τα σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν, ανακατεύοντας τα μόνο περιστασιακά για να γίνουν τραγανές.
  3. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπλέντερ χτυπάμε μαζί τα αυγά και το γάλα μέχρι να αναμειχθούν. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε τα αυγά scramble.
  4. Για να φτιάξουμε τα τάκος, απλώνουμε μία γραμμή στο κέντρο με μία κουταλιά της σούπας φασόλια, έπειτα ρίχνουμε από πάνω τα αυγά, το τυρί, τις πατάτες, το μπέικον και την σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως.
Τάκος με αυγά, μπέικον, πατάτες και καυτερή σάλτσα ντομάτας
Καυτερή σάλτσα ντομάτας:
Υλικά:
  • 6 αποξηραμένες καυτερές μικρές πιπεριές
  • 3/4 φλιτζανιού ζεστό νερό
  • 400γρ. ψητές ντομάτες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας φρέσκο ​​χυμό λάιμ
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 ντομάτες , στα τέσσερα
  • 1/4 φλιτζανιού κόλιαντρο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε τις καυτερές πιπεριές και τις αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να αρχίσουν να εμφανίζονται  μαύρες κηλίδες, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό, στη συνέχεια, αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με το καπάκι, το αφήνουμε να ξεκουραστεί 20 έως 30 λεπτά. Πετάμε το νερό. Μεταφέρουμε τις πιπεριές σε ένα μπλέντερ με τις ψητές ντομάτες, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τον χυμό λάιμ, το σκόρδο και τη ζάχαρη. Χτυπάμε, έως ότου όλα γίνουν κιμάς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και το κόλιαντρο και χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε την σάλτσα σε ένα αεροστεγές δοχείο και στο ψυγείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου