Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Μανιτάρια με κρεμώδη σάλτσα


σούπα
Αυτά τα μανιτάρια θα τα λατρέψετε. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο να συνοδεύουν τα μανιτάρια από αυτήν την γεμάτη σε γεύση και απίστευτα κρεμώδη σάλτσα.
Φτιάχνονται μέσα σε λίγα λεπτά και το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Ένα τέλειο και εύκολο ορεκτικό. Πολλές φορές τα συνοδεύω με αρωματικό ρύζι μπασμάτι ή πατάτες τηγανητές.
Μανιτάρια με κρεμώδη σάλτσα. Πεντανόστιμα…
Υλικά:
  • 2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 450γρ. μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση:
  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν, περίπου 5-6 λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε μέσα την κρέμα γάλακτος, το θυμάρι και την ρίγανη. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί ελαφρώς και να γίνει παχύρρευστη, περίπου 5-6 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την παρμεζάνα.
  3. Σερβίρουμε αμέσως, γαρνιρισμένα με μαϊντανό, αν θέλουμε.
Μανιτάρια με κρεμώδη σάλτσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου