Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί και κόκκινη σάλτσα


Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί και κόκκινη σάλτσα
Με μία απλή κίνηση τα κεφτεδάκια μας μετατρέπονται στην απόλυτη γευστική αμαρτία. Τόσες και τόσες φορές έχω φτιάξει κεφτεδάκια δεν σκέφτηκα ποτέ εκεί που τα πλάθω να βάλω στο κέντρο τους ένα μικρό κομμάτι τυριού και έτσι απλά να διπλασιάσω την γεύση τους. Δεν τα τηγανίζουμε αλλά τα ψήνουμε στο φούρνο με κόκκινη σάλτσα ντομάτας.
Περιττό να πω ότι είναι πεντανόστιμα μέσα την απλότητα τους…
Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί και κόκκινη σάλτσα. Μοναδικά…
Υλικά:
  • 500γρ. μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
  • 2 x 400γρ. κονσέρβες με σάλτσα ντομάτας
  • 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 200γρ. τυρί κομμένο σε κύβους (όπως μοτσαρέλα ή τυρί Cheddar)
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
  • σαλάτα για συνοδευτικό
Κεφτεδάκια γεμιστά με τυρί και κόκκινη σάλτσα
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Βράζουμε το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Ρίχνουμε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το ρύζι και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά.
  4. Πλάθουμε το μείγμα σε μπαλάκια μεγέθους παλάμης.
  5. Ισιώνουμε τους κεφτέδες μας και προσθέτουμε ένα κύβου τυριού στη μέση. Έπειτα πλάθουμε πάλι τα κεφτεδάκια σε μπάλες.
  6. Ρίχνουμε σάλτσα ντομάτας μέσα σε ένα λαδωμένο πυρέξ.
  7. Βάζουμε όλους τους κεφτέδες μέσα στο πυρέξ.
  8. Καλύπτουμε από πάνω με την υπόλοιπη σάλτσα ντομάτας.
  9. Γαρνίρουμε από πάνω με λίγο μαϊντανό.
  10. Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν.
  11. Σερβίρουμε μαζί με μία δροσερή σαλάτα ή με σκορδόψωμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου