Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας!!!


Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας


Αχ αυτή η σάλτσα είναι τόσο νόστιμη… Αυτό το φαγητό δεν θα βαρεθώ να το φτιάχνω ποτέ για δύο λόγους. Έχει πάντα επιτυχία και είναι πολύ πολύ εύκολο. Νομίζω ότι αυτή η σάλτσα ταιριάζει μοναδικά στο κοτόπουλο. Είναι κατάλληλο για όλες τις περιστάσεις ενώ μπορείτε ακόμη να κόψετε το κοτόπουλο σε μπουκιές για έδεσμα σε ένα μπουφέ. Συνοδεύεται άψογα με αρωματικό ρύζι ή ψητές πατάτες.
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας. Νοστιμότατο…
Υλικά:
  • 3-4 (190γρ.) χωρίς κόκαλα και πέτσα στήθη κοτόπουλου
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι, συν περισσότερο για γαρνιτούρα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ξερό φασκόμηλο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Εκτέλεση:
  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές με αλάτι και πιπέρι. Ρίχνουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και μαγειρεύουμε 5-6 λεπτά ανά πλευρά μέχρι να ψηθεί. Το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να κρατηθεί ζεστό.
  2. Ρίχνουμε το σκόρδο στο λάδι και σοτάρουμε για 10 δευτερόλεπτα, προσθέτουμε τον ζωμό κοτόπουλου, την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα, το φασκόμηλο και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 1-2 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα το μέλι και αλατίζουμε ελαφρά. Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με θυμάρι.
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Πηγή: http://www.cookingclassy.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου