Γεμιστές πιπεριές με λουκάνικο και παρμεζάνα. Μοναδικές!
Υλικά:
- 3 μεγάλες και στρογγυλές πιπεριές
- 4 κιλά χωριάτικο λουκάνικο, κιμά
- ½ κίτρινο κρεμμύδι
- 1 μικρή πράσινη πιπεριά
- 2 φλιτζάνια μαγειρεμένο ρύζι
- ¼ φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
- ½ κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
- αλατοπίπερο
- ½ φλιτζάνι τριμμένο φρέσκο τυρί παρμεζάνα
Εκτέλεση:
- Αν χρειάζεται, μαγειρεύουμε το ρύζι πρώτα, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μεγάλο μπολ.
- Προθερμαίνουμε ένα πυρίμαχο πάνω σε ένα μάτι, σε μέτρια φωτιά.
- Κόβουμε σε λεπτές φέτες το κίτρινο κρεμμύδι και την πράσινη πιπεριά και τα σοτάρουμε με λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι μέχρι να ροδίσουν. Τα προσθέτουμε στο ρύζι.
- Ροδίζουμε το λουκάνικο στο ίδιο τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο, το προσθέτουμε στο ρύζι και αυτό.
- Προσθέτουμε τους κύβους πράσινου κρεμμυδιού, το θυμάρι, αλάτι και πιπέρι στο μπολ με το ρύζι και ανακατεύουμε για να αναμειχθούν όλα ομοιόμορφα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C.
- Κόβουμε τις πιπεριές στη μέση, κατά μήκος, τις καθαρίζουμε, βγάζοντας όλους τους σπόρους.
- Τοποθετούμε τις πιπεριές που έχουμε κόψει στο ταψί και τις γεμίζουμε με το μείγμα λουκάνικου/ρυζιού.
- Πασπαλίζουμε με περίπου 1-2 κουταλιές της σούπας τυρί από πάνω.
- Βάζουμε το τηγάνι στον φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι οι πιπεριές να μαλακώσουν.
Πηγή: http://www.willcookforsmiles.com/
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου