Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Μπάρες με καραμέλα, σοκολάτα γάλακτος και λευκή


Μπάρες με καραμέλα, σοκολάτα γάλακτος και λευκή


Να πως εξασφαλίζεις το επιδόρπιο ή το κολατσιό σου για όλη την εβδομάδα. Φτιάχνεις αυτές τις υπέροχες μπάρες και ξεμπερδεύεις. Έχουν 3 απολαυστικά στρώματα (έτσι δεν υπάρχει γευστική μονοτονία) και είναι πανεύκολες. Προσοχή! Δεν παραστρατούμε και τις τρώμε όλες μέσα σε μία μέρα. Ένα γλυκό είναι ωραίο όταν ξέρουμε να το απολαμβάνουμε αργά-αργά.
Μπάρες με καραμέλα, σοκολάτα γάλακτος και λευκή. Απολαυστικές…
Υλικά:
  • 1 ¼ φλιτζάνι βούτυρο
  • 1¼ φλιτζάνι αλεύρι
  • ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαφρύ σιρόπι καλαμποκιού ή μέλι
  • 450γρ. ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
  • ¼ φλιτζανιού σοκολάτα γάλακτος, σε κομματάκια
  • ¼ φλιτζανιού λευκή σοκολάτα, σε σταγόνες
Μπάρες με καραμέλα, σοκολάτα γάλακτος και λευκή
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και απλώνουμε λαδόκολλα σε ένα ταψί 20×20 εκατοστών.
  2. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατεύουμε ¼ φλιτζανιού ζάχαρη και ½ φλιτζάνι βούτυρο. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει λείο. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Ανακατεύουμε μέσα και το γάλα. Το μείγμα θα μοιάζει με ψίχουλα. Το πατάμε πάνω στον πάτο του έτοιμου ταψιού και ψήνουμε 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
  3. Σε ένα μεσαίο τηγάνι λιώνουμε 1 ¼ φλιτζάνι βούτυρο με ½ φλιτζάνι ζάχαρη. Προσθέτουμε το σιρόπι καλαμποκιού και το ζαχαρούχο γάλα. Φέρνουμε το μείγμα σε σημείο βρασμού και στη συνέχεια μειώνουμε την φωτιά για να σιγοβράσει για 6-8 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε την καραμέλα στην κρύα κρούστα. Την αφήνουμε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 ώρες ή μέχρι η καραμέλα να κρυώσει και να είναι έτοιμη.
  4. Λιώνουμε την σοκολάτα γάλακτος μέσα σε ένα πυρίμαχο μπολ στον φούρνο μικροκυμάτων. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε ένα ξεχωριστό μπολ με την λευκή σοκολάτα. Ρίχνουμε τη σοκολάτα γάλακτος πάνω από την καραμέλα και την απλώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα από καουτσούκ ή το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Περιχύνουμε την λευκή σοκολάτα πάνω από τη σοκολάτα γάλακτος ανακινώντας με την σπάτουλα ή το κουτάλι. Αφήνουμε τη σοκολάτα να κρυώσει εντελώς πριν το κόψουμε σε μπάρες και σερβίρουμε. Τις φυλάμε σε αεροστεγές δοχείο.
Μπάρες με καραμέλα, σοκολάτα γάλακτος και λευκή
Πηγή: http://lecremedelacrumb.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου