Ζεστά σάντουιτς του εργένη
Αυτά τα σαντουιτσάκια είναι τόσο ωραία που με προκαλούν να θέλω να τα φτιάχνω κάθε μέρα (αλλά συγκρατούμαι). Το ωραίο με τα σάντουιτς είναι ότι συνήθως φτιάχνονται πολύ εύκολα, χρειάζονται λίγα υλικά και είναι πολύ νόστιμα. Το ξεχωριστό σε αυτά είναι ότι είναι ζεστά γιατί ψήνονται στον φούρνο και έχουν τέλεια σάλτσα με βάση την μουστάρδα. Σκεφτείτε την εικόνα και την μυρωδιά τους την ώρα που τα βγάζετε από τον φούρνο και δεν χρειάζεστε άλλο λόγο για να τα φτιάξετε άμεσα…
Ζεστά σάντουιτς με ζαμπόν, ελβετικό τυρί και σάλτσα μουστάρδας. Εύκολα και λαχταριστά!
Υλικά:
- 12 λευκά στρογγυλά ψωμάκια
- 12 φέτες ζαμπόν
- 12 μικρές φέτες ελβετικό τυρί
- 3 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
- 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα Worcestershire
- 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους παπαρούνας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί αλουμινόχαρτο.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στην μέση και βάζουμε 1 φέτα ζαμπόν και μία φέτα τυρί Ελβετίας σε κάθε ένα ψωμάκι. Τοποθετούμε τα ψωμάκια πολύ κοντά το ένα δίπλα στο άλλο μέσα στο ταψί.
- Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπάμε ελαφρά μαζί το λιωμένο βούτυρο, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, τη σάλτσα Worcestershire και τους σπόρους παπαρούνας. Ρίχνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από όλα τα σάντουιτς. Το αφήνουμε να καθίσει για 10 λεπτά. Καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 15 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3-4 επιπλέον λεπτά ή μέχρι να γίνει στις κορυφές ελαφρώς καφέ και τραγανό. Τα σερβίρουμε ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου