Αυτό το Σάββατο δεν
θα αγοράσεις το πρωινό σου από έξω! Θα ετοιμάσεις τούτα τα νόστιμα
ψωμάκια και θα βάλεις τα γυαλιά στον φούρνο της γειτονιάς!
Ετοιμάσου να ζυμώσεις και πάμε στην κουζίνα..
Χρειαζόμαστε:- 1 φλιτζάνι αλεύρι
- 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 30 γραμμάρια κρύο βούτυρο κομμένο σε κύβους
- 1/2 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
- 6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες (χρησιμοποίησε ντομάτες που είναι μέσα σε λάδι, για να είναι μαλακές)
- 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
- 1 μεγάλο αυγό
- 45 ml γάλα
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο για να αλείψεις τα ψωμάκια πριν το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και με τα χέρια μας ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη που θα θυμίζει ψίχουλα ψωμιού! Προσθέτουμε την παρμεζάνα, τις λιαστές ντομάτες, την ρίγανη και ανακατεύουμε καλά.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε ελαφρά το αυγά με το γάλα και σιγά σιγά τα ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι όλα μαζί να δέσουν. Αλευρώνουμε μια επιφάνεια και ανοίγουμε εκεί τη ζύμη μέχρι να της δώσουμε ένα ύψος περίπου τεσσάρων εκατοστών. Κόβουμε τα ψωμάκια σε ένα μαχαίρι ή με μια κούπα και τα βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει χαρτί ψησίματος! Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν!
Τα σερβίρουμε αμέσως με βούτυρο και έξτρα τυρί για περισσότερη γεύση και απολαμβάνουμε σούπερ πρωινό!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου