Ξέρω ότι ένα παιδί πάντα εκτιμάει περισσότερο με τρελό ενθουσιασμό τα απλά και ταπεινά μπισκοτάκια από μία περίτεχνη ζαχαροπλαστική δημιουργία (αυτά για τους μεγάλους). Πρόσθεσα και φυστικοβούτυρο για να δώσω μία διαφορετική πινελιά στην γεύση από την συνηθισμένη.
Μπισκότα με κομματάκια σοκολάτας γάλακτος και φυστικοβούτυρο. Μοναδικά…
Υλικά:
- ½ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- ⅓ φλιτζανιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
- 1¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ¼ φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι της θάλασσας
- ½ φλιτζάνι μίνι σταγόνες σοκολάτας γάλακτος (ή σοκολάτα γάλακτος κομμένη σε μικρά κομμάτια)
- Χτυπάμε τα ξηρά συστατικά μαζί και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
- Χτυπάμε μαζί το μαλακό ανάλατο βούτυρο και το φυστικοβούτυρο, στη συνέχεια χτυπάμε μέσα και τη βανίλια.
- Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά στο μείγμα του βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να ενωθεί.
- Ανακατεύουμε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας.
- Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μία λαδόκολλα (αν η ζύμη είναι εύθρυπτη ακόμη την πλάθουμε λίγο έστω να γίνει μία μάζα). Διαμορφώνουμε τη ζύμη σε ένα κούτσουρο-κύλινδρο, την τυλίγουμε με την λαδόκολλα και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C και απλώνουμε σε ένα ταψί φύλλο λαδόκολλας.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε την ζύμη σε μπισκότα 1 εκατοστού σε πάχος.
- Ψήνουμε τα μπισκότα για περίπου 12-14 λεπτά.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν για 5 λεπτά μέσα στο ταψί και έπειτα τα μεταφέρουμε σε μία σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου