Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Πουτίγκα σοκολάτας με Baileys



Πουτίγκα σοκολάτας με Baileys

Μία πουτίγκα σε κρέμα είναι ότι πρέπει για όλες τις εποχές και όλες τις περιστάσεις. Εδώ η πουτίγκα μας είναι αρωματισμένη με ποτό Baileys και βανίλια.
Ο καλύτερος τρόπος να την σερβίρεται και πιο elegante είναι σε ψηλά ποτήρια διαφορετικά για πιο απλές περιστάσεις σε μπολ.
Πουτίγκα σοκολάτας με Baileys. Μοναδική…
Υλικά:
  • 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού καλαμποκάλευρο
  • 1 1/3 φλιτζάνι γάλα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/3 φλιτζανιού Baileys Irish Cream
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού καθαρό εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
  • 90γρ. σοκολάτα, χοντροκομμένη
Εκτέλεση:
  1. Σε μία μεσαία κατσαρόλα ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το καλαμποκάλευρο, χτυπώντας καλά. Προσθέτουμε το γάλα και χτυπάμε ελαφρά μέχρι να διαλυθούν τα ξηρά συστατικά. Στη συνέχεια, χτυπάμε μέσα τον κρόκο του αυγού και την κρέμα γάλακτος.
  2. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να έρθει σε πλήρη βρασμό και πήξει.
  3. Μόλις το μείγμα πήξει το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το Baileys Irish Cream και τη βανίλια.
  4. Προσθέτουμε τη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να είναι λεία.
  5. Χύνουμε την πουτίγκα σε ατομικά μπολ ή ποτήρια. Αφήνουμε την πουτίγκα να κρυώσει ελαφρώς και καλύπτουμε τις κορυφές με πλαστική μεμβράνη απευθείας πάνω στην επιφάνεια για να μην διαμορφωθεί πέτσα. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρισμα.
  6. Αν θέλουμε, γαρνίρουμε με σαντιγί ή μπούκλες σοκολάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου