Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Τούρτα με frosting μήλου και φουντούκια



Τούρτα με frosting μήλου και φουντούκια

Έχετε αναρωτηθεί την γεύση μήλου σε μία τούρτα; Αυτή η τούρτα θα σας λύσει την απορία και θα σας εκπλήξει ευχάριστα με την γεύση. Στο frosting μας επικρατεί η γεύση του μήλου ενώ ενδιάμεσα στα στρώματα της τούρτας έχουμε αμυγδαλόπαστα. Η αμυγδαλόπαστα είναι μία καλή προσθήκη ανάμεσα στα στρώματα κέικ.
Τούρτα με frosting μήλου και φουντούκια. Απολαύστε την…
Υλικά:
Για το κέικ:
  • 1/2 φλιτζάνι ολόκληρα φουντούκια
  • 3/4 φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 μεγάλα κρόκοι αυγών, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3/4 φλιτζάνι φυτικό λάδι
Για το frosting:
  • 1/3 φλιτζανιού χυμό μήλου
  • 5 μεγάλα ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα κρέμα ταρτάρ σε σκόνη
  • 2 φλιτζάνια ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φυσικό εκχύλισμα μήλου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
Επιπλέον:
  • 190γρ. αμυγδαλόπαστα
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φουντούκια
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί.
  2. Αλέθουμε τα φουντούκια σε ένα μπλέντερ. Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε το αλεύρι και τα αλεσμένα φουντούκια μαζί. Το αφήνουμε στην άκρη. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, χτυπάμε τα αυγά, τους κρόκους και τη καφέ ζάχαρη σε υψηλή ταχύτητα μέχρι το μείγμα να γίνει πηχτό με κίτρινο ανοιχτό χρώμα (8 λεπτά). Βγάζουμε το μπολ από το μίξερ και ανακατεύουμε απαλά μέσα στο μείγμα το μείγμα αλευριού. Σταδιακά ρίχνουμε λάδι, ενώ ανακατεύουμε. Χύνουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να είναι έτοιμο. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το βάζουμε πάνω σε μία σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράζουμε τη ζάχαρη και το χυμό μήλου. Βράζουμε το σιρόπι μέχρι να φτάσει στους 115°C. Στο μπολ ενός ηλεκτρικού μίξερ, χτυπάμε τα ασπράδια αυγών σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι το αφρίσουν. Προσθέτουμε την κρέμα ταρτάρ και χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα μέχρι να διαμορφωθούν οι δύσκαμπτες κορυφές. Με το μίξερ σε λειτουργία, χύνουμε το σιρόπι ζάχαρης κάτω από τις πλευρές του μπολ μέσα στα ασπράδια. Γυρίζουμε το μίξερ σε δυνατή ταχύτητα και χτυπάμε για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο, κομμάτι-κομμάτι και το εκχύλισμα μήλου και συνεχίζουμε να χτυπάμε. Χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο.
  4. Ανοίγουμε την αμυγδαλόπαστα και την κόβουμε σε δύο στρογγυλούς κύκλους (με διάμετρο όση του ταψιού). Κόβουμε το κέικ οριζόντια σε τρία στρώματα. Απλώνουμε στο πρώτο στρώμα κέικ frosting, αμυγδαλόπαστα και από πάνω πάλι frosting. Συνεχίζουμε ανάλογα με το δεύτερο στρώμα κέικ. Απλώνουμε στην κορυφή και τις πλευρε΄ς της τούρτας frosting και καλύπτουμε τις πλευρές με ψιλοκομμένα φουντούκια.
Τούρτα με frosting μήλου και φουντούκια


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου