Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

Ρολό κιμά με μπέικον

Ρολό κιμά με μπέικον
Αυτό το ρολό είναι ικανό να μαζέψει όλη την οικογένεια στο  τραπέζι. Έχει τέλεια γεύση ενώ το μυστικό της επιτυχίας του είναι το ότι συνδυάζει πολλά υλικά μαζί. Το μπέικον δε από πάνω έρχεται να στολίσει το έδεσμα και να τονώσει ακόμη περισσότερο τη γεύση.
Ρολό κιμά με μπέικον. Εύκολο και νοστιμότατο…
Υλικά:
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • ¾ φλιτζανιού κέτσαπ
  • ¼ φλιτζάνι ξύδι μήλου
  • 3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
  • ¾ φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​μαϊντανό
  • 2 μεγάλα αυγά
  • ⅔ φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • ½ φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 6 λωρίδες μπέικον
Εκτέλεση:
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Απλώνουμε σε ένα ταψί αλουμινόχαρτο και από πάνω λαδόκολλα.
  2. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά σε ένα μικρό τηγάνι. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μαλακώσει, περίπου 4 λεπτά. Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  3. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε την κέτσαπ, το ξύδι, τη μαύρη ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν σε μία κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα να πάρει μία βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα, μέχρι να μειωθεί ελαφρώς και γίνει σιροπιαστή η σάλτσα, περίπου 5 λεπτά. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα σε ένα μπλέντερ, προσθέτουμε τον ζωμό και τον μαϊντανό και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο. Αφήνουμε το υπόλοιπο μείγμα κέτσαπ στην άκρη.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του ζωμού, τα αυγά, την φρυγανιά, την παρμεζάνα, το αλάτι και το πιπέρι στο μπολ με το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας για να αναμειχθεί καλά. Πλάθουμε τον κιμά σε ένα μακρόστενο ρολό και το βάζουμε στο ταψί. Απλώνουμε το μείγμα κέτσαπ που έχουμε κρατήσει πάνω από το ρολό και απλώνουμε από πάνω σταυρωτά τις λωρίδες μπέικον. Ψήνουμε για περίπου, 70-80 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο για 10 λεπτά πριν το κόψουμε.
Πηγή: http://www.bonappetit.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου